PUZ sub Mociar- Zonă rezidențială pentru tineri

Primăria Municipiului Reghin a inițiat PUZ (Plan Urbanistic Zonal) pe terenul propriu, pentru a fi construite în anumite condiții, de către tineri.
În data de 23 august 2012 ora 16:00 în sala de ședințe publice, va avea loc dezbaterea publică la care sunt invitați toti tinerii doritori pentru construirea de locuințe individuale, cuplate sau înșiruite, în Municipiul Reghin.

Vezi locația

Vezi invitația Primăriei

Temă de proiectare
Pentru sprijinirea construirii locuințelor pentru tineri, Primăria Municipiului Reghin dorește să ofere acestora, în anumite condiții, terenuri construibile.
Amplasament. Terenul este limitat de o ramificație a străzii Gurghiului, calea ferată Tîrgu Mureș-Toplița, cimitir și DJ153 Reghin-Beica-Eremitu.
Elemente geografice și de mediu. Se va ține cont în special de pânza freatică și pârâu care pot fi integrate în conceptul de urbanism, peisaj spre pădurea mocear. Se va evita deshiderea peisajelor spre zona industrială dinspre nord.
Infrastructura edilitară existentă. Zonele de protecție a rețelelor electrice existente vor rezulta fâșii neconstruibile pentru care sunt așteptate propuneri de folosire alternativă. De asemenea sunt bine venite propuneri de eliminarea vizuală a stîlpilor și conductorilor de înaltă tensiune.
Pentru infrastructura edilitară neexistentă sunt așteptate consumuri estimate, ținând cont de dezvoltarea viitoare a zonei.
Funcțiuni complementare. Conceptul PUZ va ține cont de funcțiunile complementare necesare zonei rezidențiale. În acest sens sunt bine venite clădiri de locuințe unde se pot desfășura și activitatăți comerciale la parter.
Cost redus în exploatarea clădirilor. Sunt așteptate propuneri pentru diferite tipologii de locuințe: Locuințe individuale, locuințe cuplate, locuințe înșiruite.
Cost redus pentru proiectare și formalitățile de autorizare. În acst sens, se va elabora la faza PUZ un studiu GEO cu forări recomandate de către elaboratorul PUZ; Se va prezenta schematic câte un partiu la scara 1:200 ca model pentru fiecare tipologie propusă. Scopul de bază este cel de a reduce timpul de proiectare ce se va răsfrânge asupra prețului pentru proiectul tehnic.

5 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. maria spune:

  care sunt conditiile pt a primi tinerij teren in aceasta zona?

  1. Arhitect spune:

   Condițiile încă nu s-au stabilit. În acest moment se așteaptă puncte de vedere din partea publicului larg, referitor la propunerile de urbanism.

 2. Skodaru spune:

  asta m-ar interesa si pe mine…

  1. Arhitect spune:

   Din păcate termenul de dezbatere a trecut fără participanți din partea tinerilor doritori, deși a fost promovat de două ori în presa locală. În urma dezbaterii publice se dorea poziția posibililor beneficiari referitor la modul de locuire, relația cu zona industrială.

 3. Skodaru spune:

  deci pica, sau nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s